Binnenkort hier te bestellen. Als je het leuk vindt schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je bericht zodra we open zijn.
Groetjes Alpaca hug.

Laat het goud van de Andes je omhelzen door onze prachtige alpaca wollen truien en vesten.

Hoog in dit ruige gebergte in Zuid-Amerika is het woongebied van de alpaca, het neefje van de lama. Alpaca’s leven op vierduizend meter hoogte in extreme weersomstandigheden; van zeer strenge vorst tot enorme hitte. Hierdoor ontwikkelt de alpaca een unieke vacht en dat zie je terug in hun wol.

De alpaca vezel is een zijdezachte, holle vezel met belangrijke thermische eigenschappen. Heerlijk warm en zacht in de winter en juist verkoelend in de zomer. Door de gladde structuur prikt de wol nauwelijks en voelt het zijdezacht aan op je huid. Doordat alpaca wol nauwelijks pilt of pluist, behoudt het ook na lang dragen zijn natuurlijke vorm en luxe uitstraling. Alpaca wol bevat geen lanoline, waardoor het van zichzelf hypoallergeen is. Al deze eigenschappen maken alpaca één van de meest hoogwaardige en exclusieve wolsoorten ter wereld.

Alpaca’s leven altijd buiten en worden eens in de twee jaar geschoren. Elk dier levert tijdens een scheerbeurt ongeveer vier kilo wol. De wol van alpaca’s die voor het eerst worden geschoren is baby alpaca of royal alpaca. Deze wol heeft een nog kleinere vezel en is daardoor warmer, sterker en zelfs zachter dan kasjmier. Alpaca Hug streeft naar eerlijke handel en duurzaamheid. Bij de fabricage van de wol van Alpaca Hug worden geen chemische processen gebruikt.

Alpaca wol